Welkom.

Kinderdagverblijf.

Kwaliteit.

Aandacht voor muziek.

Speel- en leefruimte.

Dieren.

Kiki.

Foto's.

Tarieven.

Bereikbaarheid.

Contact.

De Zingende Roos

kleinschalige  kinderopvang

 

De Zingende Roos is gevestigd in een 2 onder 1 kap woning in de wijk Liendert in Amersfoort.De ruime afsluitbare tuin biedt genoeg mogelijkheden voor kinderen om te rennen en te spelen met bijvoorbeeld de zandbak, loopauto’s steps en/of het speelhuisje.

Binnen is de woonkamer geheel ingericht met het oog op de kinderopvang. Er is een ruim aanbod van speelgoed ter bevordering van de ontwikkelingsgebieden.

 

Om de taalontwikkeling te stimuleren worden er liedjes en versjes gezongen, verhaaltjes voorgelezen en plaatjes aangewezen in boekjes.

De creatieve ontwikkeling wordt bevorderd door knippen, plakken, verven en tekenen.

De sociaal-emotionele ontwikkeling kan goed gestimuleerd worden door rollenspelen (denk aan poppen eten geven).

De motorische ontwikkeling wordt gestimuleerd door blokken stapelen, Duplo, bewegingsspelletjes en grote kussens die op de grond liggen voor stoeipartijen.

 

Alles wordt omlijst door muziek (denk bijvoorbeeld aan bepaalde liedjes om een dagelijks terugkerende activiteit mee  aan te kondingen, als lunch, verschonen, slapen etc)

 

Het huis heeft op de eerste verdieping een speelkamer, die ook ingericht is met stapelbedjes. De allerkleinsten worden in een aparte slaapkamer gelegd.  

 

Op de speelkamer is onder andere een discolamp, waar de kinderen dol op zijn: