Welkom.

Kinderdagverblijf.

Kwaliteit.

Aandacht voor muziek.

Speel- en leefruimte.

Dieren.

Kiki.

Foto's.

Tarieven.

Bereikbaarheid.

Contact.

De Zingende Roos

kleinschalige  kinderopvang

 

Bij De Zingende Roos leren de kinderen omgaan met dieren. Dieren zijn lief en zacht, maar met de verkeerde benadering nog altijd voorzien van scherpe tanden.

Dieren kunnen helpen om een kind zich veilig te laten voelen.  Dieren kunnen een actieve energieke speelkameraad zijn. Ze kunnen een kind kan helpen zijn energie kwijt te raken, op ontdekking te gaan en zich veilige te voelen in onbekende situaties.

 

Op De Zingende Roos zijn er over het algemeen cavia’s konijnen, vissen en een poes aanwezig.  Vissen zijn natuurlijk niet erg aaibaar, maar moeten wel gevoerd worden, waar de kinderen bij kunnen/mogen helpen. De poes is zeker wel aaibaar, evenals de konijnen en cavia’s. De konijnen en cavia’s lopen als het even kan gewoon los in de tuin, tot groot vermaak van de kinderen.  Het omgaan met dieren draagt positief bij aan de ontwikkeling van het kind.

 

Er wordt de kinderen geleerd dat ze niet achter de dieren aan mogen rennen en dat wanneer ze voorzichtig benaderd worden, je ze vaak wel kunt aaien. Respect voor-  en omgang met dieren staan hoog op het lijstje van De Zingende Roos.

 

 

 

 

 Het aquarium