Welkom.

Kinderdagverblijf.

Kwaliteit.

Speel- en leefruimte.

Foto's.

Tarieven.

Kiki.

Bereikbaarheid.

Contact.

De Zingende Roos

kleinschalige  kinderopvang

Judith van Wijk heeft tijdens haar opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening de eerste ervaringen opgedaan als gastouder. Na de geboorte van haar dochter Roos (november 2008) heeft ze besloten hier haar beroep van te maken. Sinds oktober 2010 is zij gevestigd als zelfstandig ondernemer en is zij ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Hiernaast is Judith geregistreerd als stagewerkplek bij Calibris en begeleidt zij stagiaires van de opleiding Zorg en Welzijn niveau 3. Sinds 1 oktober 2014 is De Zingende Roos een officieel kinderdagverblijf.

 

Judith heeft een aantal doelstellingen waaraan zij wil voldoen namelijk:

     - het bieden van een veilige omgeving

- positieve stimulatie van de kinderen

- vergroten van persoonlijke en sociale competenties van de kinderen

- het leren spelen met en naast elkaar

- respectvol en liefdevol zijn naar elkaar (en andere mensen/dieren)

- het stimuleren van de ontwikkelingsgebieden van het kind (zie hiervoor speel en leefruimte)

 

Door de afgeronde opleiding SPH heeft Judith  kennis van opvoeden en het stimuleren van ontwikkelingsgebieden, maar weet Judith ook veel over kinderen waarbij het niet zo vanzelfsprekend is hoe hun ontwikkeling zal verlopen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kinderen met het Syndroom van Down. Ook deze kinderen zijn bij Judith in goede handen.

 

.

 

Judith: “Ik geniet erg van al de kinderen om me heen. Hoe meer kinderen er zijn, hoe gezelliger het is!  Vaak is het in het begin wel even wennen, als een kind voor het eerst komt, wat vindt hij of zij juist leuk of niet? Maar de ervaring leert dat het kind snel mee speelt met de rest, en dat is heerlijk om te zien. Kinderen accepteren elkaar vrijwel direct en zien meteen een nieuw speelmaatje. Dat vrije en onbevangene, dat is zo mooi om te zien! Ik vind dat ik een erg mooie baan heb!